Katja Fournier

Specialist asiel en migratie, Centrum voor Gezinswetenschappen, Odisee Hogeschool Brussel “Wat een verhaal, wat een parcours en wat een boek. Ik ben Ahmad ontzettend dankbaar dat dit verhaal bekend en gedeeld kan worden. Ik denk dat dit een unieke kijk is die...

Sahadi Daria

Directeur van een basisschool en zelf ooit kindvluchteling “De quotes bij elk hoofdstuk zijn heel sterk, leerrijk en inspirerend. In de brief op het einde zitten sterke boodschappen die het verhaal compleet maken en mooi afsluiten.”

Sandra Van De Weyer

Juf in een basisschool “Ik ben beginnen lezen en ik ben eigenlijk niet meer gestopt. Het verhaal heeft me heel erg geraakt. Ik zou willen dat mijn kinderen dit op school kregen als verplichte literatuur.”

Katrien Beyl

Educatief medewerker School zonder Racisme “Het boek leest als een trein, het is echt een verhaal dat je meeneemt en waarvan je de afloop wil kennen. Het geeft de lezer een goeie inkijk op de gevaarlijke, onzekere reis die mensen op de vlucht moeten ondernemen....

Gie Goris

Ex-hoofdredacteur MO* en Afghanistankenner “Ik ben Ahmad is een overleversverhaal. Of beter: een verhaal over leven. Eén dat oproept om de mens in elk individu te zien en de rijkdom in diversiteit.”